sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Suomi 95v

Viimeisen reilun parin vuoden aikana on tullut todettua, että Suomea osaa arvostaa ihan erilailla täältä kaukaa. Itsenäisyyspäivä on siitä ihan hyvä esimerkki. Kyllähän mä Suomessakin ollessa olen aina rakastanut katsoa linnanjuhlia ja syödä vähän normaalia paremmin itsenäisyyspäivänä, mutta täällähän mä tosiaan juhlin itsenäisyyttä oikein kolmessa osassa tänä vuonna.


Itsenäisyyspäivän dinner oli 30.11. eli Movemberin vikana päivänä. Aikamoiset viikset oltiin saatu Essin kanssa kasvatettua siihen mennessä!

Hiukset!

                                            


                                         

Laitoin saman mekon kuin viime vuonna ja oltiinkin hyvin Essin kanssa koordinoitu värimme, sillä Essillä oli yllään valkoinen mekko!

                                

                                

                               

Crab crusted salmon fillet with roasted potatoes and sauce

Chocolate brownie and ice cream


Ensimmäinen osuus oli jo viikko ennen itse itsenäisyyspäivää. Kyseessä oli siis jo Portsmouthin ja lähiseudun ulkosuomalaisille perinteinen Independence Day dinner. Illallinen oli samassa pubissa kuin viime vuonnakin ja kuten muistelinkin, ruoka oli aivan taivaallista. Viime vuonna tuolla illallisella olin vasta muutamia viikkoja aiemmin tavannut suomalaisia tällä alueella ja mietinkin perjantaina, että voiko siitä olla jo vuosi! Selitin ehkä hieman viinipäissäni sitten Virvalle, kuinka en tiedä, miten olisin pärjännyt viimeisen vuoden ilman Englannin sijaisäitiäni ja -isääni. Awww. 

Itsenäisyyden juhlinnan toinen osa tuli yllätyksenä. Keskiviikkona Virva ja Eki palasivat lomaltaan ja jotenkin päädyimme juomaan Virvan kanssa punkkua, josta siirryimme giniin ja kokikseen. Juomisen ohessa katselimme youtubesta videoita Matti Nykäsestä, Tuksusta ja Parviaisista. Ehkä hieman erilainen tapa juhlistaa itsenäisyyttä, mutta ainakin meillä oli ihan mielettömän hauskaa. Seuraavana aamuna esitin sohvalla nukkuvaa, kun Elli ihmetteli Ekille, kuka on juonut kaiken kokiksen. Ups. 

Ennen linnanjuhlia syötiin Annin ja Adamin kanssa Portersissa

Areena <3 td="td">

Torstaina olikin sitten ihan oikeasti se itsenäisyyspäivä. Olin tuolloin edelleen lapsenvahtina Virvan ja Ekin lähdettyä juhlimaan suurlähettilään luo Lontooseen, mutta kutsuin sitten Annin, Adamin, Essin ja Tomin seurakseni Conroy castleen katselemaan linnanjuhlia. Mun pienestä hermoromahduksesta huolimatta oli kyllä mukava ilta, vaikka ollaankin varmaan kaikki tyytyväisiä, että ensi vuonna itsenäisyyspäivä osuu perjantaille, joten kenenkään ei tarvitse raahautua kouluun seuraavana aamuna. 

Ajatella, että viikon päästä tähän aikaan olen jo kotona Suomessa! Sitä ennen on kuitenkin vielä ihan armottomasti tehtävää: dissertaation kappale, esitelmän teko ja itse esitelmän pitäminen, jouluostoksia, siivoamista, pakkaamista, lähteiden etsimistä joulun jälkeisiin esseisiin niin ja pitäisi vielä ihmisiäkin ehtiä näkemään ennen ensi lauantain lähtöä! Apua!

// Höh en saa noita tyhmiä kuvia pysymään suorassa linjassa, mutten jaksa enää säätää näin myöhään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti