keskiviikko 15. elokuuta 2012

Karkuun mökkihöperöyttä

Huomenna meitsi suuntaa bussin kyydissä kohti Raumaa. Seinät alkaa Matkussa kaatuu päälle, auringonottokin jo vähän kolmen päivän jälkeen kyllästyttää ja teinisisko vie viimeisetkin hermojen rippeet. Niinpä tie vie rakkaan Heidin luo. Tulee samalla katsastettua Heidin (semi-)uusi kämppä. Raumalla ajattelin viipyä lauantaihin saakka ja tulla sitten Heidin kyydillä Forssaan viettämään hiemaan baari-iltaa. Saa nähdä mitä tällä kerralla keksitään. Monella kaverilla tosin on juuri koulut alkaneet ja asuvat jo opiskelupaikkakunnillaan, joten porukka taitaa tällä kerralla jäädä aika vähäiseksi.

Tässä vielä muutama kesäkuva:




Tuleva vuokraisäntä muuten kertoi, että siellä kämpässä on tänä kesänä uusittu kokolattiamatot. Ihan mahtavaa! Viime vuoden kämpässähän ei mitään mattoja ollutkaan vaan laminaattilattiat, mutta Batesonissa todellakin ällötti jos alkoi miettimään, että kuinkahan vanhat ne lattiamatot olivat ja että mitähän kaikkea niille oli vuosien saatossa kaadettu. Nyt ei ainakaan tarvitse siitä huolehtia. 

Viime vuoden vuokraisännästä vielä sen verran, että oli kuulemma alkanut tytöille valittamaan kylppärin koko seinää peittävästä homeesta ja että se pitäisi hangata pois valkaisuaineella. No niinhän ne tytöt sitten teki ja nyt on kaikki loistavasti. Ihmetyttää kyllä edelleen toi suhtautuminen homeeseen siinä maassa. Suomessa kämppä olisi varmaan jo asumiskiellossa ja vuokraisäntä joutuisi tekemään oikein kunnon remontin, mutta ei Britanniassa. En tiedä varmaan yhtään opiskelija-asuntoa jossa sitä hometta ei olisi. Meidän tapauksessa tosiaan onnekasta oli kuitenkin se, että sitä hometta oli vain siellä kylppärissä eikä makuuhuoneissa. 

Mutinaa oli tullut myös palaneista hehkulampuista. Tästä voisi vetää varmaankin jotain hauskoja "kuinka monta opiskelijatyttöä vaaditaan vaihtamaan yksi hehkulamppu" -vitsejä, mutta totuus on se, että huonekorkeus tuossa talossa oli sen verran korkea, ettei meillä ollut kyllä toivoakaan ylttää niitä lamppuja vaihtamaan. Vähän epäselväksi nyt jäi, meinaako se vuokraisäntä ihan oikeasti laskuttaa meitä niistä, etenkin kun hänen kai periaatteessa olisi pitänyt antaa meille ainakin sitten tikkaat, että oltaisiin ne saatu vaihdettua. 

Noiden lisäksi ilmeisesti kaikki muu oli kunnossa, joten ainakin suurin osa takuuvuokrasta pitäisi rapsahtaa takaisin tilille. Ihan kiva sinänsä, koska seuraavan kämpän vuokrakin pitäisi maksaa ennen ensi kuun alkua. Onneks se tämän vuoden asunto ei ole vuokrattuna kuin kesäkuun loppuun. Hieman ehkä kyrsii toi, että niin tökerösti huijasivat meitä siellä kiinteistövälitysfirmassa ja nyt sitten ollaan maksettu lähes tyhjästä talosta vuokraa pari kuukautta aivan turhaan. Näin jälkeenpäin on muutenkin kuulunut juuri tuosta kiinteistövälitysfirmasta pelkkää huonoa ja olen kyllä ainakin tähän saakka ollut ihan tyytyväinen siihen, että tänä vuonna vuokrasin yksityishenkilöltä. Kaikki tuntuu menevän paljon järjenmukaisemmin ja järjestelmällisemmin kuin sen firman kanssa. Jotenkin olisin ennemmin uskonut, että yksityishenkilön kanssa tehdyt sopimukset olisivat paljon salakähmäisempiä. Lisäksi tuossa säästi ihan mielettömästi, sillä nyt ei ollut mikään firma ottamassa välistä omia tuottojaan. 

Kesän aikana oon kyllä harvinaisen onnistuneesti vältellyt kameroita, mutta laitan nyt pari kuvaa keväältä. Eipä kyllä tällaisen kesän jäljiltä ole paljoa rusketuskaan lisääntynyt. :( Tai no, ehkä näiden viimeisen parin päivän jäljiltä vähän. Vihdoinkin!

Kevään uusi löytö: huulipuna! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti