tiistai 14. elokuuta 2012

Oisko se syksy taas?

Kirjoittelin tossa vähän alustavaa kaavaa siitä, millaisen esityksen aion pitää lyseolla muutaman viikon päästä. Sieltä kun eksyi uusi opintojen ohjaaja ihan mun työpaikalle (kirkkoon) asti kyselemään, että tulisinko sinne kertomaan Englannissa opiskelusta. Harkitsin asiaa muutaman päivän ja totesin, että kai sitä voisikin. No tuota esitelmää suunnitellessa kävin vähän läpi vanhoja kuvia Englannista ja etenkin sellaisia, joita kehtaa esitellä vanhalla koululla, jossa saattaa yleisössä olla jopa entisiä opettajia! Samalla ajattelin vähän editoida tätä blogia. Suunnitelma oli poistella vanhoja tekstejä, koska muistelin ne niin noloiksi, mutta ehkä oon vain väsynyt tai ehkä anteeksiantavaisempi nuoremmalle itselleni, mutta jätin ne nyt kuitenkin sinne, koska ei ne niin pahoilta näyttäneet. Ulkoasua sen sijaan hieman siistin.



Päätin lisäillä tähän pari kuvaa eräältä heinäkuiselta aamukävelyltä. Walk of Shameksi sitä saatettaisiin myös kutsua, mutta onneksi kukaan ei nähnyt. Kerrankin olin iloinen, että Matku on näin hiljainen pikkukylä, eikä aamulla kahdeksan aikoihin sunnuntaiaamuna ole sitä pientäkään pelkoa, että törmäisi johonkuhun. 


Kesästä en taida tähän oikein muuten jaksaa mitään kirjoitella. Töitä tuli löysäiltyä pari kuukautta kirkolla ja niiden lisäksi olenkin vain hengaillut kavereiden kanssa. Käynyt jopa Keuruulla taas vaihteeksi ja Tampereellakin pariin otteeseen. Opetellut tekemään sangriaa ja napsinut facebookiin jo vaikka kuinka monta instagram-kuvaa uudella Samsung Galaxy S2:lla. Ei, en vieläkään tue Nokiaa.



Suomessa oleilua olisi vieläkin jäljellä vajaa kuukausi ja 11.9. olisi tarkoitus liidellä takaisin Englantiin. Ekan yön vietän Virvan, Ellin, Ekin ja Karoliinan kanssa 'Conroy Castlessa' ja 12. päivä ajattelin siirtyä omaan uuteen linnaani. En tiedä yhtään, miten aion saada kaikki tavarani mahtumaan siihen pikku kopperoon, jonka pitäisi olla huoneeni koko ensi vuoden. Siellä on ainakin helppo leikkiä olevansa Harry Potter. Asuintilaa on ainakin samanverran. Onneksi se kuitenkin tarkoittaa suhteellisen pientä vuokraakin. Vielä kun euron arvo lakkaisi laskemasta niin ei niin älyttömän suuri osuus opintotuesta menisi siihen vuokraan. Miksei asumislisä voisi muuttua sitä mukaa kun valuuttojen arvot heittelevät? Vielä vuosi sitten vuokrani olisi ollut ehkä noin 320e/kk, nyt kun viimeksi katsoin alkoi summa olla jo lähemmäs 350e. Epäreilua. Tyhmä eurokriisi. 



Koululta muuten myös ilmoitettiin, että sain juuri sen toivomani valvojan päättötyöllenikin! Oikean Venäjä-ekspertin! Meillä on onneksi Paulin kanssa jo valmiiksi hyvät välit, joten häneltä on varmaan ihan turvallista kysellä neuvoja päättötyöhön. 2.1. päättöarvosana, täältä tullaan! Päättötyöhön lukeminen on muuten jäänyt tosi vähäiseksi. Lainasin kyllä kirjastosta eilen muutaman kirjan aiheeseen liittyen, mutta minkäs sille voi, että ennemmin sitä lukee George R.R. Martinin scifi-kirjoja aurinkoa ottaessaan kuin Venäjän ihmisoikeustilanteesta kertovia raportteja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti