keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Arundel Castle

Viime viikon tiistaina suuntasimme Lotan ja Ellin kanssa maakuntamatkalle Sussexin puolelle. Olin vasta vähän aiemmin kuullut koko Arundelista ja linnasta vaikka olinkin monta kertaa junamatkalla Lontooseen ihastellut upeaa linnaa etäältä ja miettinyt, että mikä paikka mahtoi olla kyseessä. Nyt on pakko myöntää, että Arundel on melko totaalisesti vienyt sydämeni. Isle of Wight on ihana kuten myös Winchester ja ehkä hieman eri tavalla myös Brighton, mutta Arundelissa ja etenkin linnassa oli jotain niin vaikuttavaa, etten malta odottaa uutta reissua tuonne! Silloin nappaan mukaani eväät koriin ja laitan pystyyn picnicin johonkin päin linnan maita.

Linna kuuluu Norfolkin herttualle ja on alkujaan keskiajalta 1000-luvulta, mutta on jouduttu korjaamaan melko paljonkin Englannin sisällissodan jälkeen. Heidille tiedoksi, että tarkistin heti millainen tyyppi tämä herttua on: nykyinen herttua on vähän vanha, mutta hänen poikansa Norfolkin jaarli Henry sattuu olemaan 26-vuotias jonkinasteinen formulakuski. Koska tulet kylään niin mennään käväisemään linnassa?

Musta tuntuu, että mä ja tytöt nautittiin kaikki aivan yhtä paljon tuosta reissusta, vaikkei onnistuttukaan löytämään ankkalammikkoa. Suurinosa ajasta meillä meni aivan upeita puutarhoja kierrellen, mutta maksoimme sen verran ekstraa, että pääsimme sisälläkin käymään Castle Keepissa (en tiedä mikä tämä on suomeksi), josta oli mahtavat näköalat ympäröivälle maaseudulle ja Arundelin kylään.

Kuvia tästä olisi aivan kamalasti ja aikamoisen kasan aion tähänkin pistää. Lisäksi multa löytyisi tuolta päivältä kuvia vielä linnan eläintarhasta, meidän matkasta Brightoniin Karoliinan ihanalla pinkillä avoautolla sekä sitten sieltä Brightonista, mutta katsellaan jaksanko niitä jossain vaiheessa tänne latailla.

Ei harmittais ollenkaan olla Duchess of Norfolk...
Turistit. 


Sisäpiha



Linnan kappeli



Jatketaan Potter-teemalla: ruusutarha toi meille mieleen huispauskentän
tosin maalipylväisiin oli ängetty jostain syystä toinenkin rengas. 





Tuo idea on aivan loistava! Haluan joskus omenat tuolla tavalla kasvamaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti