perjantai 29. marraskuuta 2013

Black Friday

Kiroan amerikkalaiset alinpaan helvettiin. Kenen loistava idea on ollut kehittaa tallainen paiva? Ma ajattelin tanaan menna ostelemaan joululahjoja, koska Suomeen lentaminen alkaa lahestya ja olisi tassa vahan muutakin tehtavaa kuin joululahjojen ostaminen. Meinasi kuitenkin unohtua tuon noin kuukautta ennen joulua tapahtuvan hulluuden nimeltaan Black Friday, jolloin kaupat lyovat poytaan alennukset ja porukka rynnii ostoksille. Ja kaikki tama alkoi tietenkin Jenkkilasta, jossa kyseinen paiva on sijoitettu kiitospaivan jalkeiseksi perjantaiksi ja nain ollen jouluostoskauden avajaisiksi.


Mua ylipaataan ahdistaa menna Commercial Roadille mita lahemmas joulua mennaan ja etenkin lauantait jatan aivan suosiolla valiin. Vihaan ihmisjoukkoja ja yleensa alkaa ahdistaa hikipaassa, talvivaatteissa juosta kaupasta toiseen painavien ostoskassien kanssa. Ei ole mun juttuni tuo shoppailu.


Ma kuitenkin rakastan yli kaiken antaa lahjoja ja odotan joulua ihan jo tamankin takia. Ma suunnittelen joka vuosi teemavarin paketteihini ja valitsen nauhat ja paperit sen mukaan. Yleensa teen jo viimeistaan syyskuulla itselleni alustavan listan siita, mita ihmisille ostan ja kaytan ihan oikeasti harkintaa tahan. Mun mielestani on ihanaa, etta Lotta jo odottaa vaatteita multa tai se, etta Antti esitteli viime vuonna Doctor Who lahjaansa kateellisille kavereilleenkin. On ihanaa onnistua loytamaan toiselle jotain, mista tietaa taman tykkaavan. Ja ma olen nauttinut tasta jo pienesta alkaen. Tarkalleen en muista, koska aloin ostelemaan joululahjoja, mutta se tapahtui luultavasti melko pian sen jalkeen kun tajusin, etta aikuisetkin niita ostelevat. Mua ei oikeastaan edes haittaa, etta kaytannossa joka vuosi veronpalautukset (ja varmaan vahan ekstraakin) ovat menneet lahjoihin. Ma saan siita paljon enemman iloa kuin jos ostaisin itselleni jotain. Ma menen jonkinlaiseen transsiin joululahjoja ostellessani, enka edes katso mitaan itselleni, tanaankin kavelin Dorothy Perkinsilta kassan kautta ulos enka ostanut itselleni yhtaan mitaan! Se jo sinallaan on aika suuri saavutus.

Tasta on muutama vuosi niinkuin meidan pikku-Antista nakee
Ma olen tana vuonna onnistunut tassa joululahjamissiossani yllattavan kivuttomasti! Ensimmainen joululahja taisi tulla ostetuksi jo heti syyskuun alussa ja tanaan sain melkeinpa kaiken ostettua. Muutama pikku juttu on hommattavana, mutta kaytannossa sain jouluostokset tana vuonna tehtya siis marraskuun puolella! Aivan uskomatonta!

Selvisin siis sielta ihmispaljoudesta hengissa ja nyt olenkin loikoillut koko loppu paivan aivan uupuneena. Huomenna pitaa kuitenkin lahtea aamusta kohti Winchesterin joulumarkkinoita ja uutta vaenpaljoutta - ja vielapa lauantaina! Koitan hengitella syvaan ja olla artymatta hitaille/toniville/aanekkaille yms kanssaihmisille.





2 kommenttia:

  1. ihanaaaa!!!! joulujoulujoulu!!! <3 ja sää tuut takasi suomeen! on ikävä <3

    VastaaPoista