lauantai 11. toukokuuta 2013

Cologne

Meidän Kölnin reissustakin taitaa ensi viikolla tulla jo se kuukausi, mutta sain vasta nyt kuvia siirrettyä koneelle. Meillä oli siis Virvan kanssa 'business trip' Saksaan. Tai no, oli se ainakin puoliksi bisnestä. Mentiin siis Keski-Euroopan ulkosuomalaisten vuosikokoukseen sekä senioriseminaariin.


Paikallinen erikoisuus: perunapizzaa ja Himmel und Ääd nimistä herkkua joka koostui veripaltusta,
perunamuusista ja jostain omenaisesta hillosta. 

Päätettiin mennä päivää etuajassa, jottei tarvitse ihan pää kolmantena jalkana juosta ja käytettiinkin torstai kävelemällä melkein koko kaupunki ympäri. Saatettiin me myös pysähtyä jossain välissä syömään ja maistelemaan kölschiä, paikallista olutta.

Rein
Tää oli meille taivas. Oikeesti kunnollisii sämpylöitä eikä mitään majoneesilla
täytettyjä kolmioleipiä niinkuin Englannissa.

Perjantaina suunnattiin kokouspaikalle senioriseminaariin. Ei nyt ehkä ollut ihan mun paikkani, mutta tulipahan ainakin tietoon ulkomailla asuvien seniorien ongelmat ja joidenkin ihmisten uskomaton halu saada Suomesta kaikki, vaikka ollaan asuttu ja maksettu verot ihan toiseen maahan viimeiset 40+ vuotta... Illalla mentiin porukalla syömään ja juomaan.

Mun otsis on vähän ylipitkä...

Kölniä ei voi erityisen kauniiksi kaupungiksi sanoa, koska 'vanha' kaupunkikaan ei loppujen lopuksi
ole kovin vanhaa johtuen toisen maailmansodan pommituksista.


Lauantaina oli itse kokous. Pääasioinaanhan ulkosuomalaisparlamentti yrittää saada ulkosuomalaisille kirjeäänestysmahdollisuutta, koska monessa paikassa matka lähimpään lähetystöön on aika pitkä ja tulisi liian kalliiksi. Muina asioina olivat passin uusinnan hankaluus, suomi-koulujen asiat ja edelleen vähän niistä senioreistakin taidettiin puhua.

Tää oli parasta olutta koskaan!



Kölschiä myytiin vain noissa pikkulaseissa. Me ei oikein pinteihin tottuneina innostuttu. 





Ensi vuonna kokous on vähän lähempänä kotia nimittäin Manchesterissa.

Taidan lisäillä vielä toisen postauksen kuvia tuosta reissusta ja ensi viikolla voikin sitten kirjoitella jo Heidin vierailusta! Vajaa viikko mussukkaiseni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti