keskiviikko 5. syyskuuta 2012

FYL-vierailu

Kävin tänään kertoilemassa vanhalla lukiollani hieman opiskelusta Englannissa. Lyseon uusi opintojenohjaaja kyseli jo elokuun alussa voisinko jossain vaiheessa tulla hieman kertomaan ja saimmekin sovittua sen vielä tähän ennen syksyn kirjoitusten alkua ja mun Englantiin lähtöä.



Täytynee kysellä hieman paikalla olleilta, että oliko mun vajaan puolen tunnin esitelmäni muka niin tylsä vai onko niin, että käytöstavoissa on vain tapahtunut joku suuri pudotus huonompaan suuntaan parissa vuodessa. Myönnän kyllä, että silloin muutama vuosi sitten ihan samalla tavalla näihin esitelmiin iso osa porukkaa meni vain välttääkseen oppitunnin, mutta kyllä siellä silti yleensä hiljaa istuttiin jos ei nyt kysymyksiä kyselty.

Osasinhan mä toki odottaakin, että kysymyksiä ei varmaankaan mitenkään satele, mutta se jatkuva hälinä ja ihan suoranainen juttelu kyllä pikkasen ärsytti, kun alkoi hieman mietityttää, että miksi edes lupauduin paikalle kun porukkaa ei tuntunut edes kiinnostavan. Alan entistä paremmin ymmärtää opettajia.





































Lopussa paikalla ollut opo sanoi oppilaille, että ette muuten lähde syömään ennen kuin on tullut ainakin viisi kysymystä. Tästä seurasi ehkä yksi tai kaksi kysymystä, joiden jälkeen opo itse kysyi muutaman kysymyksen. Kesken vastauksen joku keskeyttää ja huutelee, että siinähän tuli jo viisi kysymystä, voidaanko lähteä? Kovasti teki mieli kysyä, että ei kai poika-parkaa vain oltu pakotettu paikalle. Tilaisuushan oli siis todellakin vapaaehtoinen.


No, tuli niitä kysymyksiä tuonkin jälkeen sitten vielä jonkin verran, mutta jotenkin hämmensi tuollainen yläaste-käyttäytyminen. Ymmärrän, että jos ei todellakaan harkitse Britanniaan opiskeluun lähtemistä, niin ehkäpä ne raha- ja hakujutut ei olleet kaikkein mielenkiintoisimpia, varsinkaan jos paikalle oli tullut vain välttääkseen jonkin matikan tunnin.

Mut jotain positiivistakin: voi kuinka hienoa olisi nyt käydä koulua siellä! Meidän lukiotahan alettiin remontoida heti sen jälkeen kun itse kirjoitin sieltä, joten en ollut vielä ehtinyt nähdä, millaiseksi se paikka oli muuttunut. Ihanan värikästä! Ja jugend-osa oli todella upea! Vaikutti aivan ihanalta oppimisympäristöltä. Ihan epistä, ettei se ollut tuollainen jo meidän aikana! :D



Yllä vielä muuten pari kuvaa Viltsun kämpiltä ja meitin Harmista, joka väkisin änki mun viereeni yks päivä.

Niin muuten, viikon päästä tähän aikaa muutan mun uuteen kämppään ja tiistaina pitäisi jo lentää Englantiin! Mihin se loma katos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti